למה כדאי להשקיע בקומודה איכותית
קומודות הן רהיט עיצובי, עמיד, המהווה מקום אחסון נוח לבית או לחדר השינה ואם תשקיעו בקומודה איכותית, תוכלו ליהנות ממנה במשך עשורים רבים. עם זאת, כמו בכל בחירת רהיט לבית, ישנם סגנונות רבים שתוכלו למצוא, מגוון רחב של איכויות, ולעיתים גם פערי מחירים משמעותיים. במאמר זה נסביר מה הופך קומודה לאיכותית ולמה כדאי להשקיע יותר כדי לקבל יותר.
1. מה מגדיר קומודה איכותית?
שני גורמים עיקריים מגדירים את איכות הקומודה: חומרים ועיצוב. איכות העץ והחלקים המשולבים משפיעים באופן ישיר על איכות הרהיט ועלותו. נגר טוב ידע להתאים את הרהיט לאופן השימוש, לכן חשוב לקנות במקום איכותי ואמין ולהתייעץ עם המוכר במקרה של חוסר ניסיון. עוד אספקט של החומר הוא הצבע – צבע אפוקסי, פורניר, או עץ מלא עם לכה בלבד. אף אחד לא טוב מהאחר אך לכל אחד מראה אחר, שימוש קצת אחר וגם כמובן מחיר אחר.
2. חלקים איכותיים – זהו הסוד שתמיד יסתירו מכם
בגדול מדובר על למכור לכם חתול בשק. נסביר: חנויות מפוקפקות שהדבר היחידי שמעניין אותן הוא רווח, ישתמשו בחלקים פשוטים וחומרים זולים בכל הזדמנות שבה לכם כלקוחות אין דרך להבחין בינם לבין חומרים איכותיים יותר. מתי תשימו לב לכך שהחומרים זולים? אחרי 3 שנים כשהמוצר יתחיל להתפרק ותקופת האחריות תיגמר. לדוגמא, המסילות המוסתרות במגירות הקומודה, משפיעות רבות על עמידותה לאורך שנים. במידה והמסילה בעלת מנגנון זול ופשוט, עמידות הקומודה לאורך שנים תהיה פחותה.
3. מלאכת יצירת הקומודה
רהיטי הרכבה עצמית מיוצרים לעיתים כדי לחסוך במקום ובעלויות, אך החומרים והחיבורים המשתמשים בהם ברהיטים אלו פחות עמידים. לעומת זאת, קומודה שנעשתה בעבודת יד והורכבה ע"י נגרים מנוסים, עם חומרים איכותיים וטכניקות מסורתיות, מיועדות להחזיק מעמד כל החיים. בנוסף, אם תחליטו לקנות כחול לבן מנגר ישראלי תוכלו להזמין קומודה לבית שתתאים בדיוק במידה ובצבע שאתם בוחרים.
4. מה לחפש מבחינה עיצובית בקומודה?
מלבד איכות החומרים והיצרן של הקומודה, העיצוב שלה ישפיע במידה רבה על עיצוב הבית או חדר השינה. כמו בכל דבר שקשור בעיצוב, קל לראות מהו רהיט בעיצוב מיושן ומהו רהיט המשדר חידוש, יוקרה, תחכום ואלגנטיות. רהיטים בעיצוב יוקרתי מצריכים עבודת נגרות מורכבת, ולכן ההיצע בשוק יחסית נמוך. לדוגמא, היום יש ביקוש עצום לקומודה עם לייסטים בין המגירות, אך המבחר דל מאוד משום שמעט נגריות יודעות לבצע עבודה מורכבת כל כך.
5. גודל ואפשרויות מיקום
אם החלטתם שאתם רוצים קומודה לחדר שינה – חשוב שתתאים לממדי החדר ולצורכי האחסון שלכם. בדרך כלל נהוג לבנות קומודה בין 120-150 ס"מ אך בהחלט אפשר לייצר גם מידות שאינן סטנדרטיות, המותאמות עבורכם. קחו בחשבון שאם אתם צריכים רהיט מינימליסטי יותר, ייתכן שקונסולה תתאים לכם יותר מבחינה עיצובית.
6. שירות מלא עד הבית
ניתן לכם טיפ הנכון גם לקומודות אך גם לרהיטים יוקרתיים באופן כללי. לעתים, הלקוח ירצה לחסוך במחיר ההובלה והרכבה ולכן ירצה לבוא לאסוף את הרהיט בעצמו מהמפעל.
נמליץ לכם להימנע מכך, גם במקרים בהם העסק מאשר זאת. ולמה? כאשר אתם אוספים את הרהיט מהמפעל ומרכיבים אותו בעצמכם אתם מאבדים את האחריות שניתנה לכם על המוצר. מעבר לכך, חוסר ניסיון בהרכבת רהיטים מסוג זה עשוי לפגוע במוצר עצמו. בקיצור: חשבתם, התייעצתם, החלטתם לפנק את עצמכם והזמנתם? שלמו עוד קצת על הרכבה ותחסכו לעצמכם כאב ראש מיותר.
זקוקים לעזרה בבחירת הקומודה המושלמת? המומחים שלנו לעיצוב זמינים לייעוץ חינם דרך הודעה בwhatsapp או בשיחה טלפונית.
לקריאה של נושאים אחרים בעיצוב וריהוט לחצו כאן והכנסו לבלוג שלנו.